20 grudnia 2009

Tatar z łososia


Składniki:
- łosoś wędzony (na ilość widoczną na zdjęciu użyłam ok. 3/4 kg łososia bałtyckiego)
- mały słoiczek kaparów
- kilkanaście marynowanych pieczarek
- kilka ogórków konserwowych
- cebula
- sok z cytryny
- pierprz zielony (całe ziarna)
- koper do dekoracji

Pieczarki, kapary, ogórki odsączyć. Drobno pokroić wszystkie składniki, wymieszać, skropić sokiem z cytryny, doprawić zielonym pieprzem utłuczonym w moździerzu. Tatara umiescic w salaterce i udekorowac.

2 komentarze:

  1. o alesie ciesze ze znalazlam tego bloga jestem nowa w stolicy i przyda sie troche konkretnych opini o knajpkach i restauracjach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witajcie ! Proponuje zamienić cebulkę na pora oczywiście tyko biała część , będzie bardziej delikatny . P.S. Przepisy macie SUPER !!!

    OdpowiedzUsuń