Składniki:
- bakłażany
- ser mozarella
- zielone pesto
- olej do smażenia
- świeża bazylia
- czosnek
- ocet balsamico
Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry, usmażyć na rozgrzanym oleju, odsączyć z oleju na papierowych ręcznikach. Mozarellę pokroić w dużą kostkę. Usmażone plastry posmarować niewielką ilością zielonego pesto, na każdy plaster położyć kostkę mozarelli, zwinąć bakłażany w ruloniki i każdy rulonik spiąć wykałaczkami. Ruloniki posypać świeżą, pokrojoną bazylią i drobno posiekanym czosnkiem, całość schłodzić w lodówce. Dla zaostrzenia smaku lekko skropić octem balsamico.
- bakłażany
- ser mozarella
- zielone pesto
- olej do smażenia
- świeża bazylia
- czosnek
- ocet balsamico
Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry, usmażyć na rozgrzanym oleju, odsączyć z oleju na papierowych ręcznikach. Mozarellę pokroić w dużą kostkę. Usmażone plastry posmarować niewielką ilością zielonego pesto, na każdy plaster położyć kostkę mozarelli, zwinąć bakłażany w ruloniki i każdy rulonik spiąć wykałaczkami. Ruloniki posypać świeżą, pokrojoną bazylią i drobno posiekanym czosnkiem, całość schłodzić w lodówce. Dla zaostrzenia smaku lekko skropić octem balsamico.
Zielone pesto to z czego? Rozne sa.
OdpowiedzUsuńZ bazylii - niestety używam gotowca ze słoika.
OdpowiedzUsuń