3 listopada 2009

Prosta sałatka kukurydziano-bakaliowa



Składniki:
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie mieszanki studenckiej
- majonez
- ewentualnie kilka suszonych śliwek

Kukurydzę odsączyć z zalewy. Mieszanki studenckie mają różny skład - ja użyłam takiej, w której składzie były rodzynki, orzechy i morele suszone. Wybrać z mieszanki rodzynki, sparzyć je wrzątkiem. Morele oraz ewentualnie śliwki pokroić w paseczki. Bakalie wymieszać z kukurydzą, doprawić niewielką ilością majonezu.


4 komentarze:

  1. Ale pysznosci! Bardzo lubie takie proste a zarazem pyszne salatki. Pozdrawiam cieplo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje gotowanie polega na otwarciu puszek, rozerwaniu torebek, wymieszaniu zawartosci z majonezem. Lenistwo kulinarne. I nie tylko.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne połączenia w tej sałatce. Chciałabym aby znalazła się w moim menu. Ciekawa jestem ile ma kalorii? :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna sałatka. Musze wypróbować. Przyznam, że robiłam podobna wersję, tylko z szynka lub wędzona piersią kurczaka plus ananas.

    Stella.

    OdpowiedzUsuń