tag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post7565859493235921872..comments2024-03-12T10:21:49.485+01:00Comments on Kulinarna pasja Hani-Kasi: Pasta z zielonego groszku z parmezanem i pestkami dyniHania-Kasiahttp://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-78400975834531084502011-02-09T23:20:12.423+01:002011-02-09T23:20:12.423+01:00Annette, z czerwoną papryką drobno pokrojoną mogło...Annette, z czerwoną papryką drobno pokrojoną mogłoby dobrze smakować albo jeszcze lepiej z pieczoną, pozbawioną skórki.<br /><br />Myniolinko, cieszę się, że się podoba. Dziękuję za odwiedziny.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-77507333726523021662011-02-09T19:21:01.555+01:002011-02-09T19:21:01.555+01:00cudne kolory! na pochmurne dni jak znalazł :)cudne kolory! na pochmurne dni jak znalazł :)myniolinkahttps://www.blogger.com/profile/05302351562882879683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-47041404952761746382011-01-31T12:25:22.853+01:002011-01-31T12:25:22.853+01:00O, kolejny przepis dla mnie. tylko ser sobie podar...O, kolejny przepis dla mnie. tylko ser sobie podaruję, żeby mi cholesterol znowu nie skoczył. Co myśłisz o dadaniu czerwonej papryki?Annette ;-)https://www.blogger.com/profile/12730160164519833858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-66026915797405427002011-01-29T13:12:45.503+01:002011-01-29T13:12:45.503+01:00mniam mniam
pięknie zielona !mniam mniam<br />pięknie zielona !dorota20whttp://smakuje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-17837315593155961632011-01-29T08:27:55.503+01:002011-01-29T08:27:55.503+01:00Arku, dokładnie - taka zieloniutka pasta to jakby ...Arku, dokładnie - taka zieloniutka pasta to jakby trochę wiosny na talerzu.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-22872179839852254042011-01-29T00:23:16.664+01:002011-01-29T00:23:16.664+01:00Swietna pasta i co za kolor, mozna zapomniec o tej...Swietna pasta i co za kolor, mozna zapomniec o tej szarowie na zewnatrz!arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-71573032976957289182011-01-28T19:45:14.507+01:002011-01-28T19:45:14.507+01:00Anonimowy, Kreteńczycy, którzy spożywają dużo oliw...Anonimowy, Kreteńczycy, którzy spożywają dużo oliwy to najbardziej długowieczni ludzie na naszej planecie - oliwa to zrowy tłuszcz. Poza tym przepis jest na ilość nie do zjedzenia na raz, lecz dla większej ilości osób czy też posiłków, bo piszemy tu o ilości pasty z całej paczki groszku - nikt nie zjadłby tego na raz. Poza tym, jak komuś zdrowa oliwa tak bardzo przeszkadza, też może dodać mniej albo nie dodawać wcale. W przepisie są podane orientacyjne ilości a przyrządzić można po swojemu albo nie przyrzadzać wcale,jeśli dla kogoś wydaje się to zbyt kaloryczne.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-2248846117958422822011-01-28T19:29:52.200+01:002011-01-28T19:29:52.200+01:00Co innego zdrowie, co innego kalorie. Sama oliwa w...Co innego zdrowie, co innego kalorie. Sama oliwa w tym przepisie daje 540 kalorii.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-34133469656038572932011-01-28T18:22:48.775+01:002011-01-28T18:22:48.775+01:00Malwinno, MZ, Ag Pe, Ivon, cieszę się, że się spod...Malwinno, MZ, Ag Pe, Ivon, cieszę się, że się spodobało.<br /><br />Anonimowy, można pominąć parmezan lub dodać go mniej, wtedy będzie mniej kaloryczne a pozostałe składniki to samo zdrowie.<br /><br />Kingo, smak cytryny nie był mocno wyczuwalny, mimo że dodałam jej sporo, przy czym moje cytryny były nieduże a groszku użyłam całą paczkę. Oczywiście ilość soku cytrynowego można dostosować do własnych upodobań. Przy okazji odkryłam, że groszek z dodatkiem cytryny świetnie smakuje.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-90443219778236381212011-01-28T15:08:23.819+01:002011-01-28T15:08:23.819+01:00I ja uwielbiam wszelkie pasty, choć niestety żadko...I ja uwielbiam wszelkie pasty, choć niestety żadko je robie, bo jestem ich jedyną amatorką w domu,a pieczywa w zasadzie nie jadam, więc konsumuję po prostu samą pastę. Takie połaczenie groszek i pestki dyni + dla podkreslenia smaku zgodnie z sugesią belgii - olej z pestek dyni, bardzo mi się podoba. trylko skąd tyle cytryny, czy to nie zakwsiło tej pasty?Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-70608444731516897352011-01-28T13:31:38.418+01:002011-01-28T13:31:38.418+01:00Ależ piękny kolorek !!! Wiosennie i apetycznie !!!...Ależ piękny kolorek !!! Wiosennie i apetycznie !!!Ivonhttps://www.blogger.com/profile/12417602738610388672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-36887468245678974422011-01-28T11:34:51.943+01:002011-01-28T11:34:51.943+01:00Jestem groszkowym pożeraczem, dlatego ta pasta szc...Jestem groszkowym pożeraczem, dlatego ta pasta szczególnie mnie kusi. Muszę sobie coś podobnego umieszać.Aghttps://www.blogger.com/profile/12368846700680270673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-59781830083729939372011-01-28T11:33:28.780+01:002011-01-28T11:33:28.780+01:00Wspaniały, energetyczny kolor!
Na pewno wypróbuję....Wspaniały, energetyczny kolor!<br />Na pewno wypróbuję.<br />Pozdrawiam,<br />SWSMZhttps://www.blogger.com/profile/08267733246364255085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-38241969354947692642011-01-28T11:21:03.870+01:002011-01-28T11:21:03.870+01:00Niskokaloryczne to to nie jest niestety.Niskokaloryczne to to nie jest niestety.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-52992399562998547722011-01-28T08:44:49.733+01:002011-01-28T08:44:49.733+01:00Haniu ale kusisz od rana! jaki ta pasta ma kolor, ...Haniu ale kusisz od rana! jaki ta pasta ma kolor, aż zapachniało wiosną;) uwielbiam takie smaki. <br /><br />ciepło pozdrawiamPanna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-13699115934655125772011-01-27T23:17:31.866+01:002011-01-27T23:17:31.866+01:00Lekka, dziękuję serdecznie za miłe słowa - sprawił...Lekka, dziękuję serdecznie za miłe słowa - sprawiły mi wielką przyjemność. Każdego, kto prowadzi blog cieszy pozytywny odbiór tego, co się pisze, tworzy itd. <br /><br />Mam nadzieję, że efekt Twoich poczynań z zielonym groszkiem będzie udany. Ja jestem właśnie po przecieraniu groszku przez sito do kolejnej pasty i muszę stwierdzić, że to trochę męcząca praca. <br /><br />Pozdrawiam!Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-42966754324328760952011-01-27T22:55:16.375+01:002011-01-27T22:55:16.375+01:00Jestem tu pierwszy raz i od wejścia pod wielkim wr...Jestem tu pierwszy raz i od wejścia pod wielkim wrażeniem - świetne przepisy, świetny blog - od dzisiaj jestem jego fanka.:)<br />Aha, w zamrażarce mam zielony groszek i już wiem, jak go wykorzystam.:)<br />Pozdrawiam najserdeczniej i z uszanowaniem.:)Lekkahttps://www.blogger.com/profile/13033618731097434820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-66020757053229224642011-01-27T21:54:12.335+01:002011-01-27T21:54:12.335+01:00Amber, widzę, że różne są skojarzenia z tą pastą -...Amber, widzę, że różne są skojarzenia z tą pastą - hummus, pesto... A mnie się skojarzyła trochę z guacamole.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-30200280300174373202011-01-27T21:49:14.481+01:002011-01-27T21:49:14.481+01:00Haniu, pyszne groszkowe pesto! A ja myślałam o jak...Haniu, pyszne groszkowe pesto! A ja myślałam o jakiejś ciekawej paście na sobotnie śniadanie.Dzięki!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-36287951888414257262011-01-27T21:47:28.861+01:002011-01-27T21:47:28.861+01:00Ana, cieszę się, że Cię zachęciłam - mam nadzieję,...Ana, cieszę się, że Cię zachęciłam - mam nadzieję, że pokusisz się o przetestowanie przepisu.<br /><br />Belgio, świetny pomysł z dodaniem oleju z pestek z dyni, tylko nie wiem, czy nie zmieniłby koloru pasty. W każdym razie warto spróbować, jak smakuje z jego dodatkiem.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-83374436814656426292011-01-27T21:33:40.457+01:002011-01-27T21:33:40.457+01:00Ja bym tu widziała olej z pestek dyni w tej paście...Ja bym tu widziała olej z pestek dyni w tej paście. Groszek też można przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się łupin.A kolor jest rzeczywiście odjazdowy ;))belgia od kuchnihttp://belgiaodkuchni.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-86564820370561085492011-01-27T21:30:02.563+01:002011-01-27T21:30:02.563+01:00Pasta zachęca do zjedzenia już samym kolorem, a i ...Pasta zachęca do zjedzenia już samym kolorem, a i skład ma bardzo fajny.anahttps://www.blogger.com/profile/06935881094973409125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-80692981570254956362011-01-27T21:29:16.217+01:002011-01-27T21:29:16.217+01:00Thiessa, widzę, że mam w temacie past wiele do nad...Thiessa, widzę, że mam w temacie past wiele do nadrobienia ;o)<br /><br />Zaytoon, cieszę się, że przepis przypadł do gustu. Warto go wypróbować, choćby dla koloru - mam nadzieję, że i smak Cię usatysfakcjonuje.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-66842785240125465532011-01-27T21:15:23.868+01:002011-01-27T21:15:23.868+01:00To moje studenckie jadlo. Pasty ze straczkowych by...To moje studenckie jadlo. Pasty ze straczkowych byly na porzadku dziennym. Jeden serek szybko sie konczyl a za cene serka mozna bylo kupic straczkowych z ktorych jedzenia bylo mnostwo. <br />Najczesciej podsmazalam cebulke i dodawalam do pasty z roznymi przyprawami. Najbardziej mi smakowalo z pieprzem ziolowym. Robotem kuchennym nie dysponowalam, tylko stara maszynka do mielenia i ona spelniala swoje zadanie.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-3213190197223639732011-01-27T20:39:18.737+01:002011-01-27T20:39:18.737+01:00Wygląda po prostu niesamowicie! Naprawdę cudowna. ...Wygląda po prostu niesamowicie! Naprawdę cudowna. Z ogromną chęcią wypróbuję, bo uwielbiam wszelkie pasty do pieczywa. :)<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.com