tag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post2804869055000728660..comments2024-03-12T10:21:49.485+01:00Comments on Kulinarna pasja Hani-Kasi: Pchali z bakłażanaHania-Kasiahttp://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-61823838611267954902019-11-11T10:07:13.273+01:002019-11-11T10:07:13.273+01:00Wygląda pysznie, wspaniały przepisWygląda pysznie, wspaniały <a href="http://przepisybabci.com" rel="nofollow">przepis</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-52688991550968409772013-09-16T09:00:04.953+02:002013-09-16T09:00:04.953+02:00Wygląda świetnie, choć kompozycja smakowa jak na m...Wygląda świetnie, choć kompozycja smakowa jak na mój gust wydaję się mocno dyskusyjna. No ale pozytywnie zdziwiłam się już tyle razy iż nie osądzam w żądnym wypadku :)<br /><br />http://crfwerakso.pl/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09071625137767283478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-1148137996637503812013-08-22T21:47:58.938+02:002013-08-22T21:47:58.938+02:00Bardzo apetyczne :)Bardzo apetyczne :)Zielaczekhttps://www.blogger.com/profile/16563504956915134671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-55947328891350070782013-08-21T10:29:22.739+02:002013-08-21T10:29:22.739+02:00Polecam bloga http://zarlomaniak.blogspot.com/Polecam bloga http://zarlomaniak.blogspot.com/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-86769329439395217962013-08-19T20:57:25.074+02:002013-08-19T20:57:25.074+02:00Haniu,
Nigdy nie jadłam takich placuszków, bo i na...Haniu,<br />Nigdy nie jadłam takich placuszków, bo i na kuchni gruzińskiej się zupełnie nie znam.<br />Jednak muszę przyznać, że wyglądają MEGA apetycznie. A że bakłażana bardzo lubię, to jestem na pewna, że tym bardziej przypadłyby mi do gustu.<br /><br />Z pozdrowieniami,<br />E.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09718209858307109093noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-13211304671797572662013-08-18T22:03:06.207+02:002013-08-18T22:03:06.207+02:00Zazdroszczę, że poznałaś smak tej potrawy w miejsc...Zazdroszczę, że poznałaś smak tej potrawy w miejscu jej pochodzenia.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-78413968613576009182013-08-18T22:02:23.955+02:002013-08-18T22:02:23.955+02:00Mnie się może uda upić kozieradkę gruzińską za dwa...Mnie się może uda upić kozieradkę gruzińską za dwa tygodnie, kiedy w Warszawie będzie Wielokulturowe Street Party, o ile się w tym roku odbędzie. Na tej imprezie zawsze wystawiają się sklepy oferujące produkty kuchni narodowych.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-20889745904706521542013-08-18T21:18:44.717+02:002013-08-18T21:18:44.717+02:00Z baklazana domyslam sie jak smakuje, ale bardziej...Z baklazana domyslam sie jak smakuje, ale bardziej fascynuja mnie te inne pchali z tej ksiazki a rownoczesnie zastanawiam sie, czy przypadlyby mi do gustu. Takie pchali dajmy na to z bocwiny. W tym roku nie sprobuje, bo akurat nie mam jej na dzialce, ale kusi. <br />Ten szafran imertyjski mozna tez kupic w Egipcie jako podrabiamy szafran. Widzialam tez na Wegrzech. Tam nazywaja to z kolei szafranem wegierskim:-) Mam tego spory zapas. Nie zetknelam sie natomiast z ucchko suneli. Zawsze do gruzinskich przepisow uzywam suszonych lisci kozieradki kupowanych na indyjskim dziale pod nazwa methi. Nie mam pojecia w jakim stopniu rozni sie od oryginalu w kazdym razie smakuje tak jak w Gruzji. thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-20257643614244130862013-08-18T21:14:47.478+02:002013-08-18T21:14:47.478+02:00Kilkakrotnie jadłam tę "pastę" w Gruzji ...Kilkakrotnie jadłam tę "pastę" w Gruzji i za każdym razem była ona w wersji z bakłażana. Może wynikało to z faktu, iż był to sierpień i wrzesień, a więc czas dojrzałych bakłażanów. Od tamtej pory próbuję odtwarzać ten smak w domu. Niesamowity :) zagraj w zielonehttp://zagraj-w-zielone.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-56766001793291792472013-08-18T20:48:58.159+02:002013-08-18T20:48:58.159+02:00Bernadeto, warto zainteresować się tą potrawą i pr...Bernadeto, warto zainteresować się tą potrawą i przyrządzić ją - w wersji bakłażanowej lub z innym, ulubionym warzywem. Mnie bardzo smakuje i będę jeszcze eksperymentować z innymi wersjami.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-40949790259777017862013-08-18T20:46:48.400+02:002013-08-18T20:46:48.400+02:00Mopsie, robiłam Adżapsandali już 2 razy - w ub. ro...Mopsie, robiłam Adżapsandali już 2 razy - w ub. roku. W tym muszę koniecznie powtórzyć, bo pamiętam, że byłam zachwycona smakiem tego dania.<br /><br />Dziękuję za zaproszenie do akcji - zaraz dodam do niej powyższy przepis.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-22844562767835247792013-08-18T18:46:13.532+02:002013-08-18T18:46:13.532+02:00Ja ostatnio robiłam adżapsandali z kuchni gruzińsk...Ja ostatnio robiłam adżapsandali z kuchni gruzińskiej, nie wiem czy robiłaś, polecam :) Pchali to dla mnie nowość. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)mopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6264951860509844284.post-26474847879349461502013-08-18T18:29:44.770+02:002013-08-18T18:29:44.770+02:00nie znam, ale po twoim zdjęciu wnoszę ze te placus...nie znam, ale po twoim zdjęciu wnoszę ze te placuszki as mega apetyczne.Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.com